behandelingen

Littekentherapie

.
Een litteken is bindweefsel dat normaal weefsel vervangt, maar wat vernietigd is door een trauma of ziekte. Een litteken kan samentrekken en zorgen voor bewegingsbeperking, ook kan een litteken pijnlijk zijn of gevoelloos (bijvoorbeeld na een operatie). Ook zijn er huidafwijkingen die aanleiding kunnen geven tot littekenvorming, zoals waterpokken en acne.

Hoe ontstaan littekens?

Littekens ontstaan door een beschadiging van de huid, na de beschadiging van de huid zorgt wondgenezing voor het herstel van de huid. De wondgenezing is een continu proces waarin verschillende fases elkaar overlappen. Hoe snel en hoe goed een wond deze fases doorloopt is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder bijvoorbeeld de leeftijd en conditie van iemand. Maar ook de grootte en vorm van het litteken, de diepte van de wond en de ontstaanswijze ervan zijn voorbeelden van dergelijke factoren.

Een litteken bestaat uit collageen en blijft eigenlijk altijd zichtbaar en voelbaar. Dit komt door de structuur en de kleur van het collageen. Omdat een litteken sterker is dan normale huid, het moet immers een wond kunnen sluiten, kan het wat stugger en harder aanvoelen dan de rest van de huid.  Er zijn verschillende behandelingen mogelijk die de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren en daarmee littekens verminderen. 

Welke behandelingen bieden wij aan?

Bij Skin Life Clinics maken we gebruik van microneedling, litteken massages, chemische peelings en camouflagetherapie om littekens te verminderen of verwijderen.

microneedling

Bij microneedling worden met behulp van een vibrerende pen onder hoge snelheid hele kleine kanaaltjes gemaakt in de huid. Hierdoor wordt de celdeling van de huid en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Met een mooiere en egalere huid tot gevolg. 

littekenmassage

Met littekenmassage stimuleren we de doorbloeding van de huid. Wij gebruiken hiervoor speciale massagetechnieken om de huid en het litteken te versoepelen. Na een operatie kan een verkleefd litteken veel klachten geven, vaak is er ook oedeem aanwezig. 

Chemische peelings

Chemische peelings lossen het lijmlaagje tussen de dode huidcellen op, waardoor ze sneller afschilferen. Met peelings stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde huidcellen aan te maken. In diepere lagen van de huid worden bindweefselcellen (fibroblasten) geprikkeld om meer collageen en elastine vezels aan te maken. Hierdoor verminderen littekens aanzienlijk en de huid wordt gladder, voller en egaler.

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is het camoufleren van het litteken. Het product dat hiervoor gebruikt wordt is Oxygenetix. Dit is een zuurstof doorlatende foundation. Oxygenetix bevat ook aloë vera, wat de huid helpt te herstellen en verbeteren. Dit product bevat verder SPF 25 en is ook geschikt voor de gevoelige huid.

hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Tijdens een intakegesprek wordt gekeken welke behandeling en hoeveel behandelingen het beste bij jouw situatie past. Afhankelijk van de grootte en de plaats van het litteken kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn.

Waarom voor ons kiezen?

✔  Samenwerking met medisch specialisten
✔  Gespecialiseerd in de donkere huid & Korean Skincare
✔  Ervaren huidtherapeuten
✔  Vergoedingen mogelijk
✔  Slechts 2 minuten lopen van het station
✔  Kosteloos en vrijblijvend intakegesprek

Gratis intakegesprek?

Maak nu een afspraak voor een gratis intakegepsrek

Contact

Stationsstraat 28
1211 EN Hilversum
Tel: 06 - 48 155 225
info@skinlifeclinics.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00 - 20:00 uur
Woensdag: 10:00 - 20:00 uur
Donderdag: 10:00 - 20:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 20:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 20:00 uur
Zondag: Gesloten

Social media

Aangesloten bij

ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACYVERKLARING


Copyright © 2023 - SKIN LIFE CLINICS  |  Powered by Pixelflexx