behandelingen

Cosmelan

.

Cosmelan is Wereldwijd DE nummer 1 depigmentatiebehandeling! Heb je last van hyperpigmentatie, oftewel pigmentvlekken? Deze donkerebruine verkleuringen worden veroorzaakt door een hogere aanwezigheid van melanine (het pigment dat de huidkleur geeft). Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Zo kan het genetisch bepaald zijn of door invloeden van buitenaf, zoals door zonschade ontstaan. Ook ouderdom en zwangerschap zijn veel voorkomende oorzaken van pigmentvlekken.

hyperpigmentatie

Bij Skin Life Clinics zijn er verschillende manieren om hyperpigmentatie te behandelen. Dit kan door middel van een chemische peeling, een Cosmelan kuur of door middel van microneedling of laser. Oppervlakkig gelegen pigment is goed te behandelen met een chemische peeling of met de pigmentlaser. Dieper gelegen pigment is soms erg lastig om weg te krijgen. Voor dit dieper gelegen pigment heeft Mesoestetic de Cosmelan behandeling ontwikkeld, welke voor alle huidtypes een effectieve behandeling is om pigmentvlekken te verminderen. Wereldwijd is dit DE nummer 1 depigmentatiebehandeling!

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling bestaat uit twee delen. Bij het eerste deel van de behandeling wordt je huid voorbereid op de kuur met een peeling. Twee weken na de peeling kom je terug voor het eerste Cosmelan masker (Cosmelan 1). Dit is een mosterdkleurig masker dat je 6 tot 12 uur draagt. Je gaat dus met het masker op naar huis. Na ongeveer 2 weken is de huid volledig hersteld. Je kunt nu starten met het tweede deel van de behandeling. Dit is het onderdeel dat je thuis uitvoert met behulp van de Cosmelan 2. De Cosmelan 2 is een crème die het proces ondersteund.

De ingrediënten van Cosmelan zijn van plantaardige en chemische oorsprong. Amalan vormt de basis van het masker en de thuisproducten. Amalan heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment vormt. Het remt de tyrosinase. Dit is een enzym dat verantwoordelijk is voor de vorming van pigment. Overige ingrediënten zijn o.a. ascorbinezuur (vitamine C), fytinezuur en retinylpalmitaat (vitamine A soort).

Welke indicaties worden behandeld met de Cosmelan behandeling?

  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Ouderdomsvlekken
  • Sproeten
  • Post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment na ontstekingen)
  • Zonneschade
  • Huidverjonging

Na de behandelingen

De huid kan tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling rood worden en er kan zwelling ontstaan. Als de huid erg gevoelig is, kan er ook jeuk, een licht branderige of trekkerige huid ontstaan. Dit zijn echter normale reacties van de huid. Schilfering komt op de 2e of 3e dag bij alle huidtypen voor. Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren. Het optimale resultaat is tussen de 2 en 6 weken na de behandeling waarneembaar.

Wat zijn de kosten voor de behandeling?

De kosten voor een Cosmelan behandeling bedragen €700,-. Dit is een pakket van 5 afspraken, waaronder de voorbereidende peeling, de Cosmelan 1 behandeling en de nacontrole. Tevens zijn de thuisproducten in de prijs inbegrepen. Veelal worden behandelingen van de huidtherapeut geheel of gedeeltelijk vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Vraag na bij je verzekeraar wat voor jou van toepassing is. In enkele gevallen wil de zorgverzekeraar een verwijzing van de huisarts zien.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De Cosmelan 1 behandeling mag 1 keer per 6 maanden toegepast worden. Je kunt dus maximaal 2 keer per jaar de behandeling ondergaan.

Waarom voor ons kiezen?

✔  Samenwerking met medisch specialisten
✔  Gespecialiseerd in de donkere huid & Korean Skincare
✔  Ervaren huidtherapeuten
✔  Vergoedingen mogelijk
✔  Slechts 2 minuten lopen van het station
✔  Kosteloos en vrijblijvend intakegesprek

Gratis intakegesprek?

Maak nu een afspraak voor een gratis intakegepsrek

Contact

Stationsstraat 28
1211 EN Hilversum
Tel: 06 - 48 155 225
info@skinlifeclinics.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00 - 20:00 uur
Woensdag: 10:00 - 20:00 uur
Donderdag: 10:00 - 20:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 20:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 20:00 uur
Zondag: Gesloten

Social media

Aangesloten bij

ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACYVERKLARING


Copyright © 2024 - SKIN LIFE CLINICS  |  Powered by Pixelflexx